Olimpia szőlő származása:
Szegedi Sándor és munkatársai nemesítették 1953-ban az [Itália szőlő]? és a [Thallóczy Lajos muskotály szőlő]? fajták keresztezésével. Állami minősítését törékeny fürt- és bogyó kocsánya miatt vonták vissza.
Olimpia szőlő érési ideje:
Az évjárattól függően augusztus második felében vagy szeptember elején érik.
Olimpia szőlő előfordulása:
A termesztésből kiszorult, egyre kevesebb van belőle.
Olimpia szőlő gyümölcse:
Fürtje középnagy, ágas vagy vállas, laza. Bogyója nagy méretű, ovális, zöldessárga, túlérve borostyán sárga színű, hamvas, vékony, olvadó héjú, húsa ropogós, semleges ízű.
Olimpia szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje erős növekedésű. Levele közepes méretű, szív alakú, közepesen tagolt, 3 vagy 5 karéjú. Felülete enyhén hólyagos, tompazöld, majd ólomszürkés színű. Fonáka az ereken serteszőrös, a levél széle fűrészes, vállöble nyílt, széles U alakú, levelének főere az Afuz Ali szőlő fajtához hasonlóan megtörik.
Olimpia szőlő termőképessége:
közepes, termelésbiztonsága azonban kicsi.
Olimpia szőlő kártevői, betegségei:
Fagyérzékeny, gyakran rosszul termékenyül és rothadásra is kifejezetten hajlamos.