Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Palatina szőlő származása:palatina muskotaly

a Seyve-Villard a 12375 és [Szőlőskertek királynője muskotály]? keresztezési kombinációból 1966-ban nemesítette Kozma Pál Szigetcsepen. 1999-ben kapott állami minősítést.
 

Palatina szőlő érési ideje:

augusztus második felében érik.
 

Palatina szőlő gyümölcse:

fürtje éretten középnagy, vállas, kedvezően tömött, hosszú, középszéles, a fürtkocsánya tartós, egyenletes vastagságú, hosszú, középvastag. A bogyója középnagy, ovális, héja vékony, olvadó, borostyán sárga, pontozott, alig hamvas, kevés magvú, húsa ropogós, muskotályos ízű es finom.
 

Palatina szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erősen nő, vesszeje csupasz, sárgásbarna, nem hamvas, sima, középhosszú ízközű, vékony vagy középvastag, lapított, nódusza sötétebb a szártagnál. A levele középnagy, szabálytalan ötszögletű, olyan hosszú, mint széles. Felülete hullámos, fűzöld, szövete puha, nagyon hajlékony, sima, tompa fényű, zsíros tapintású, karéjos, Karéjainak száma 5, erezete zöld es a töve vörös, fonákja az ereken szőrös.
 

Palatina szőlő kártevői, betegségei:

Bogyói egészségesek, túlérésben is alig rothadnak. A peronoszpórával es a lisztharmattal szembeni rezisztenciája értékes. Az orbánc késő ősszel megtámadja. A környezetkímélő szőlőtermesztés értékes csemegeszőlőfajtája.
 

Palatina szőlő hasonneve:

Augusztusi muskotály

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve