Rafzubin alma származása:
Svájcból származik, 1966-ban találta Walter Hauenstein, A Golden Delicious alma véletlen magonca. 1982-ben került kereskedelmi forgalomba.
Rafzubin alma érési ideje:
szeptember végén, október elején szüretelik. Februárig fogyasztható.
Rafzubin alma gyümölcse:
kicsi vagy közepes méretű, hosszú kocsánnyal. Az alapszíne sárgászöld, amit narancsvörös vagy rozsdavörös szín fed, sötétebb csíkokkal márványozott. Gyümölcshúsa kemény, finom szövetű, lédús, savtartalma magas.
Rafzubin alma hajtásrendszere:
fája közepes növekedésű.
Rafzubin alma termőképessége:
korán termőre fordul, és jól terem. Alternanciára nem hajlamos.
Rafzubin alma kártevői, betegségei:
Fagytűrő. Lisztharmatra, ventudás varasadásra és ágrákosodásra kevésbé fogékony.