Reanda alma származása:
a [Clivia alma]? és a BX 44,14 almafajták keresztezése révén jött létre.
Reanda alma érési ideje:
szeptember közepétől, végéig szedik. Október és február között fogyasztható.
Reanda alma gyümölcse:
közepes méretű, szabályos gömb vagy kissé megnyúlt csonka kúp alakú. Héja kissé hamvas, sárgászöld alapszínét bíborvörös fedőszín borítja. Húsa közepes keménységű, krémszínű, lédús, aromásan savanykás ízű.
Reanda alma felhasználása:
frissen fogyasztva, és almalé készítésére.
Reanda alma hajtásrendszere:
fája lassú növekedésű, laza ágrendszerrel. Felkopaszodásra hajlamos.
Reanda alma termőképessége:
korán termőre fordul, és jól, kiegyenlítetten terem.
Reanda alma kártevői, betegségei:
Varasodással és a tűzelhalással szemben rezisztens, lisztharmatnak mérsékelten ellenáll.
Reanda alma pollenadói:
[Reglindis alma]?, Remo alma, Relinda alma, Rewena alma, Piros alma, [Pilot alma]?, Pinova alma, valamint az Idared alma és a Golden fajták is.