Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Reanda alma származása:

a [Clivia alma]? és a BX 44,14 almafajták keresztezése révén jött létre.Reanda alma
 

Reanda alma érési ideje:

szeptember közepétől, végéig szedik. Október és február között fogyasztható.
 

Reanda alma gyümölcse:

közepes méretű, szabályos gömb vagy kissé megnyúlt csonka kúp alakú. Héja kissé hamvas, sárgászöld alapszínét bíborvörös fedőszín borítja. Húsa közepes keménységű, krémszínű, lédús, aromásan savanykás ízű.
 

Reanda alma felhasználása:

frissen fogyasztva, és almalé készítésére.
 

Reanda alma hajtásrendszere:

fája lassú növekedésű, laza ágrendszerrel. Felkopaszodásra hajlamos.
 

Reanda alma termőképessége:

korán termőre fordul, és jól, kiegyenlítetten terem.
 

Reanda alma kártevői, betegségei:

Varasodással és a tűzelhalással szemben rezisztens, lisztharmatnak mérsékelten ellenáll.
 

Reanda alma pollenadói:

[Reglindis alma]?, Remo alma, Relinda alma, Rewena alma, Piros alma, [Pilot alma]?, Pinova alma, valamint az Idared alma és a Golden fajták is.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
alma , rózsaféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve