Rubinola alma származása:
Csehországban állították elő a Prima alma és a [Rubin alma]? keresztezésével.
Rubinola alma érési ideje:
őszi alma, szeptember végén, október elején érik. A tél végéig fogyasztható, kiválóan tárolható. Hazánkban szabadalmi oltalommal védett.
Rubinola alma előfordulása:
kiskertekben, ültetvényeken.
Rubinola alma gyümölcse:
közepes vagy nagy méretű, gömbölyded, sárga alapszínű, amit narancssárga fedőszín borít. Harmonikus ízű, bőlevű, roppanó, héja zsírosan fényes.
Rubinola alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, széles koronával.
Rubinola alma termőképessége:
bőtermő.
Rubinola alma kártevői, betegségei:
Varasodás rezisztens, a lisztharmatra alig fogékony. A baktériumos ágelhalással szembeni fogékonysága nem ismert.