Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Ruggeri 140 szőlő származása:

Antonio Ruggeri nemesítő állította elő Szicíliában [Berlandieri Resseguier N°2 szőlő]? és Rupestris du Lot szőlő keresztezésével. Ruggeri 140 szolo
 

Ruggeri 140 szőlő előfordulása:

legnagyobb telepítései Olaszországban, Észak-Afrikában és Franciaországban találhatók, de kipróbálás alatt van több európai szőlőtermesztő államban is. Magyarországon az 1980-as években hozták be Franciaországból. Első telepítéseit elhanyagolták, kipusztultak. Termesztési értékét Keszthelyen vizsgálják. Hazánkban csak kísérleti céllal szaporítják.
 

Ruggeri 140 szőlő hajtásrendszere:

Tőkéje közepes vagy gyenge növekedésű. Vesszői vékonyak, elterülőek, barna színűek, csupaszok, mintázatlanok, hengeresek, alig barázdáltak. Levelei kicsik, zöldek, vese alakúak, sima vagy hólyagos felületűek, tagolatlanok, zsírosak, nehezen szakadók. A vállöböl nyílt, kapcsolójel alakú, alapját a levéllemez határolja. A levélnyél rövid, barnászöld, hengeres, csíkos, szőrösödő.
 

Ruggeri 140 szőlő kártevői, betegségei:

A peronoszpóra esős években károsítja, lisztharmat- és levélfiloxéra-ellenállásága jó. Szárazság- és mésztűrését tartják a fajta legnagyobb erényének.
 

Ruggeri 140 szőlő hasonnevei:

140 Ruggeri.

Kapcsolódó szócikkek:


 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve