Sikulai alma származása:
vadalma magonc. ősi eredetű magyar almafajta.
Sikulai alma érési ideje:
téli alma, szeptember végétől októberig szüretelik, és decembertől áprilisig fogyasztható.
Sikulai alma előfordulása:
folyóvizek mellé, a nyirkos talajt, melegebb éghajlatot kedveli.
Sikulai alma gyümölcse:
kúposan gömbölyded alakú, felülete sima, kissé fényes, aranysárga alapszínű, fedőszíne vérpiros, sötétpiros csíkokkal, lángokkal. Húsa sárgásfehér, tömött, bőlevű, íze kellemes.
Sikulai alma felhasználása:
házikerti, asztali, piaci felhasználásra.
Sikulai alma hajtásrendszere:
fiatalon nagysága közepes, idősebb korára már igen nagy.
Sikulai alma termőképessége:
jó, korán és bőven terem.
Sikulai alma kártevői, betegségei:
vértetűnek, almamolynak és gombabetegségeknek jól ellenáll.
Sikulai alma hasonnevei:
Kárpátalja szépe, Kraszuna Zakarpattya, Székely alma, Seklerapfel, Sikulaer Apfel, Pomme de Sikula