Téli muskotály szőlő származása:
Schiradzouli és a Rezső fajták keresztezésével 1952-ben Szegedi Sándor es Erős János állítottak elő Kecskeméten. 1973 óta államilag minősített.
Téli muskotály szőlő érési ideje:
október elején érik.
Téli muskotály szőlő előfordulása:
főként házikertekben termesztett finom csemegeszőlő fajta.
Téli muskotály szőlő gyümölcse:
fürtje éretten nagy méretű, vállas, közepesen tömött, a fürtkocsány középhosszú, egyenletesen vastag, bronzos zöld. A bogyója nagy, ovális, borostyán sárga, héja vastag, nem rágós, húsa ropogós es igen finom muskotályos ízű.
Téli muskotály szőlő hajtásrendszere:
tőkéje középerős növésű, vesszeje egyenes, vastag, világosbarna, középhosszú ízközű. Levele középnagy, ötszögletű, erősen tagolt, karéjainak száma 5 vagy 7, felülete hullámos, vastag szövetű, ráncos, olajzöld, erezete zöld. Őszi lombszíne fakó sárga piros erezettel.
Téli muskotály szőlő kártevői, betegségei:
Fagyérzékeny, az aszályt jól tűri, bogyói nem rothadnak. A gombás betegségekre érzékeny, lisztharmatra feltűnően fogékony. Gondos növényvédelmet igényel.