Téli piros pogácsa alma származása:
Ismeretlen eredetű. Mi régi magyar fajtának tartjuk. Több változata is ismert, nyári, őszi, fehér, piros, téli.
Téli piros pogácsa alma érési ideje:
Október második felében szüretelik. Novembertől március végéig fogyasztatták. Szakaszosságra hajlamos.
Téli piros pogácsa alma előfordulása:
nyirkosaras, homokos lapályú talajt kedveli.
Téli piros pogácsa alma gyümölcse:
nagy vagy igen nagy méretű, héja finom, fénylő, kissé zsíros. Sárga alapszínű, kárminpiros csíkok, pettyek fedik. Húsa fehér színű, bőlevű, enyhán savas, kellemes illatú,
Téli piros pogácsa alma felhasználása:
asztali alma. Ecetet is készítenek belőle.
Téli piros pogácsa alma hajtásrendszere:
fája erős vagy nagyon erős növekedésű, törzse magas, ritka ágrendszerrel.
Téli piros pogácsa alma termőképessége:
bőtermő, későn fordul termőre.
Téli piros pogácsa alma kártevői, betegségei:
nyomásra egyáltalán nem, betegségekre alig érzékeny.
Téli piros pogácsa alma hasonnevei:
Kecskeméti téli piros pogácsa, Piros pogácsa alma, Rother Pogácsa Apfel, Pogácsa rouge d hiver.
Téli piros pogácsa alma porzófajtája: