Van cseresznye származása:
Kanadai fajta. 1976 óta hazánkban is államilag elismert.
Van cseresznye érési ideje:
középidőben, június második felében érik, kb az 5. cseresznyehéten.
Van cseresznye előfordulása:
jó tápanyagú és jó vízellátottságú talajra ültessük, különben gyümölcse apró marad.
Van cseresznye gyümölcse:
középnagyságú, kissé nyomott gömb alakú, sötétbordó héjú, kemény húsú, roppanós, édes-savanykás ízű, rövid kocsányú. Gyümölcsét csomóban hozza.
Van cseresznye hajtásrendszere:
Fája középerős növekedésű.
Van cseresznye termőképesége:
Korán termőre fordul, és rendszeresen, bőven terem.
Van cseresznye porzói:
Germersdorfi Bigarreau Burlat, Linda cseresznye, Katalin cseresznye, Hedelfingeni óriás cseresznye
Van cseresznye felhasználása:
friss fogyasztásra, konzervipari felhasználásra.
Van cseresznye kártevői, betegségei:
Moníliára érzékeny.