Viktor szőlő származása:
a Kosinszky Viktor híres szőlész, egyetemi tanár emlékét őrzi. A [Zalagyöngye szőlő]? és a [Kazacska szőlő]? fajták keresztezéséből született, Egerben.
Viktor szőlő érési ideje:
Szeptember második felében szüretelhető.
Viktor szőlő gyümölcse:
fürtje kiscsi vagy közepes méretű, enyhén tömött, bogyója kis méretű, gömbölyű, sárgás-zöld színű, rózsaszínnel mosott.
Viktor szőlő felhasználása:
frissen fogyasztva, bor alapanyag.
Viktor szőlő hajtásrendszere:
erőteljes növekedési erélyű.
Viktor szőlő termőképessége:
jó.
Viktor szőlő kártevői, betegségei:
Peronoszpórával és lisztharmattal szemben rezisztens, rothadásra nem hajlamos.
Viktor szőlő bora:
fehérborszőlő, kellemes, harmonikus ízű, mustfoka 17 és 19 között mozog.