Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Angold alma származása:

Csehországból származik, [Antonovka alma]? és a Golden Delicious alma keresztezésével állították elő. Angold alma
 

Angold alma érési ideje:

szeptember végén érik. februárig eltartható.
 

Angold alma gyümölcse:

nagyon nagy méretű, kissé lapított és vállas, felülete enyhén bordázott. Sárgás alapszínét a felület 50%-án világospiros fedőszín fedi, amely sötétebb csíkokkal és sávokkal tarkított. Rövid, vastag kocsányú.  Húsa zöldessárgás színű, kemény roppanó, leveses, savas.


Angold alma felhasználása:

lé- és sűrítmény készítésre, konyhai célokra.
 

Angold alma hajtásrendszere:

Gyenge növekedésű.
 

Angold alma termőképessége:

Bőtermő és rendszeresen terem.
 

Angold alma kártevői, betegségei:

betegséggekkel szemben ellenálló,varasodást megelőzve egy-két permetezés indokolt lehet.

Kapcsolódó szócikkek:


 


A szócikkhez társított címkék:
alma , rózsaféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve