Bianca szőlő származása:
Az [Eger2 szőlő]? és a Bouvier szőlő keresztezési kombinációval 1963-ban Csizmazia D. József és Bereznai László állította elő. 1982-ben kapott állami minősítést.
Bianca szőlő érési ideje:
szeptember elején érik.
Bianca szőlő gyümölcse:
fürtje éretten vállas vagy hengeres, kicsi, laza, kevés a bogyószáma. A fürtkocsánya az íznél feltűnően vastag, kozéphosszú, vékony. A bogyója megnyúlt gömbölyű, görbült makk alakú, kicsi, kozephosszú, igen keskeny, héja vékony, szívós, húsa leves, fűszeres. Kocsánya középhosszú, középvastag, gyéren szemölcsös, kocsánykoronája harang alakú. A magok száma 3-nál nem több.
Bianca szőlő hajtásrendszere:
tőkéje igen erős növésű, sok hajtása sűrű lombozatot ad. Vesszői mereven állnak. egyenesek, bronzos barnák. Levele középnagy, határozatlan, olyan széles, mint hosszú, tagolatlan-karéjos. Felülete hullámos, sima, zöld, szövete kemény, nehezen szakadó, nem zsíros, erezete zöld, tövénél halványan vöröses. Őszi lombszíne sárga.
Bianca szőlő kártevői, betegségei:
A magyar szőlőfajták között a legrezisztensebb fajták képviselője. Bogyói nem rothadnak, a peronoszpórának és a lisztharmatnak kiválóan ellenáll. A szőlőorbánc karosítja.
Bianca szőlő bora:
Alkoholban gazdag, tüzes, testes, finom savú, sajátos virágillatú, harmonikus, reduktív technológiával készítve friss, elegáns, üde, különleges zamatú fehér bor. Túlérett szőlőből lágy bor készíthető. Biobora sok borversenyen díjnyertes.