Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Bianca szőlő származása:bianca szolo

Az [Eger2 szőlő]? és a Bouvier szőlő keresztezési kombinációval 1963-ban Csizmazia D. József és Bereznai László állította elő. 1982-ben kapott állami minősítést.

 

Bianca szőlő érési ideje:

szeptember elején érik.

 

Bianca szőlő gyümölcse:

fürtje éretten vállas vagy hengeres, kicsi, laza, kevés a bogyószáma. A fürtkocsánya az íznél feltűnően vastag, kozéphosszú, vékony.  A bogyója megnyúlt gömbölyű, görbült makk alakú, kicsi, kozephosszú, igen keskeny, héja vékony, szívós, húsa leves, fűszeres.  Kocsánya középhosszú, középvastag, gyéren szemölcsös, kocsánykoronája harang alakú. A magok száma 3-nál nem több.

 

Bianca szőlő hajtásrendszere:

tőkéje igen erős növésű, sok hajtása sűrű lombozatot ad. Vesszői mereven állnak. egyenesek, bronzos barnák. Levele középnagy, határozatlan, olyan széles, mint hosszú, tagolatlan-karéjos. Felülete hullámos, sima, zöld, szövete kemény, nehezen szakadó, nem zsíros, erezete zöld, tövénél halványan vöröses. Őszi lombszíne sárga.

 

Bianca szőlő kártevői, betegségei:

A magyar szőlőfajták között a legrezisztensebb fajták képviselője. Bogyói nem rothadnak, a peronoszpórának és a lisztharmatnak kiválóan ellenáll. A szőlőorbánc karosítja.

 

Bianca szőlő bora:

Alkoholban gazdag, tüzes, testes, finom savú, sajátos virágillatú, harmonikus, reduktív technológiával készítve friss, elegáns, üde, különleges zamatú fehér bor. Túlérett szőlőből lágy bor készíthető. Biobora sok borversenyen díjnyertes.

 

 

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve