Bezár [x]

Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Bíbor kadarka szőlő származása:bibor kadarka

Kadarka szőlő és [Muscat Bouschet szőlő]? keresztezési kombinációjából 1948-ban Kozma Pál nemesítette. 1974-ben kapott állami minősítést.
 

Bíbor kadarka szőlő érési ideje:

október közepén érik.
 

Bíbor kadarka szőlő gyümölcse:

fürtje éretten középnagy, vállas, tömött vagy közepesen tömött, a fürtkocsánya középhosszú, vastag, az íznél vastagodó. A bogyója kicsi, gömbölyű, héja feketébe hajló sötétkék, hamvas, vastag és rágós, húsa lédús, kárminpiros, festőlevű, csersavdús. A bogyóecsete piros.
 

Bíbor kadarka szőlő hajtásrendszere:

tőkéje nagyon erősen nő, vesszeje egyenes, hosszú, erős, vastag, csupasz, csíkos, érdes, rövid ízközű, világosbarna, a nódusz és a csíkok sötétek. Levele középnagy, kerek, olyan hosszú mint széles, karéjos, karéjainak száma legfeljebb 5. Felülete hullámos, sötétzöld, szövete puha és hajlékony, fényes, zsíros tapintású, sima-hólyagos, csupasz, fonáka bársonyos és elszórtan gyapjas, erezete zöld. Őszi lombszíne bíborvörös.
 

Bíbor kadarka szőlő kártevői, betegségei:

fagyérzékeny, tőkéi a stresszhatásokra könnyen pusztulnak. Bogyói kissé rothadékonyak. A szőlő gombás betegségeire érzékeny, ezért gondos növényvédelemmel lehet csak termeszteni.
 

Bíbor kadarka szőlő bora:

színanyagban gazdag, mélyvörös, savai a [Kadark szőlő]?hoz hasonlóak. Intenzív színanyaga miatt alkalmas a gyenge színű vörösborok javítására.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve