Bíborfrankos szőlő származása:
Alicante Bouschet szőlő és a Kékfrankos szőlő keresztezésével állították elő Egerben, nemesítői Dr. Csizmazia Darab József, Dr. Gál Lajos.
Bíborfrankos szőlő érési ideje:
szeptember közepén érik.
Bíborfrankos szőlő előfordulása:
Soproni borvidékek uralkodó fajtája.
Bíborfrankos szőlő gyümölcse:
fürtje középnagy, vállas, fürtkocsánya hosszú, festőlevű, sötétkék színű, héja vastag, kellemes ízű.
Bíborfrankos szőlő felhasználása:
elsőrangú házasítási alapanyag.
Bíborfrankos szőlő hajtásrendszere:
levelei nagyok, ötszögletűek.
Bíborfrankos szőlő termőképessége:
korán termőre fordul, jól terem.
Bíborfrankos szőlő kártevői, betegségei:
peronoszpóra és lisztharmattal szemben érzékeny.
Bíborfrankos szőlő bora:
vörösborszőlő fajta. Bora bársonyos, harmonikus ízű.