Biggarreau Burlat cseresznye származása:
Franciaországból származik.
Biggarreau Burlat cseresznye érési ideje:
május végén, június elején érik. március és április között, illetve október és november között ajánlott ültetni.
Biggarreau Burlat cseresznye gyümölcse:
középnagy vagy nagy méretű, 22-24 mm átmérőjű, széles tompa kúp alakú, színe a kezdetben piros, majd beérve sötét bordóvá válik, héja fényes, vékony, húsa tömött, közepes keménységű, ropogós, kellemesen édes-savanykás ízű.
Biggarreau Burlat cseresznye felhasználása:
friss fogyasztásra.
Biggarreau Burlat cseresznye hajtásrendszere:
erős növekedésű, fája hatalmas, kevésbé elágazó, ágrendszere merev.
Biggarreau Burlat cseresznye termőképessége:
közepes. önmeddő.
Biggarreau Burlat cseresznye kártevői, betegségei:
a cseresznyelégy nem károsítja, rezisztens fajta, betegségekre nem fogékony.
Biggarreau Burlat cseresznye pollenadói:
Van cseresznye, Vera cseresznye, Szomolyai fekete cseresznye, Rita cseresznye, Valerij Cskalov cseresznye.