Bosc kobak körte származása:
Belgiumból származik, 1807-ben találta Van Mons magoncként. Az egész világon ismert fajta. Termesztési aránya a hazánkban a legnagyobb.
Bosc kobak körte érési ideje:
Szeptember közepén szedhető tartós tárolásra.
Bosc kobak körte gyümölcse:
A gyümölcsök mérete nagy vagy igen nagy, tömege 180-280 g közötti, kissé megnyúlt, a kocsány felé keskenyedő. A gyümölcs teljes felülete rozsdamázzal fedett. Héja közepes vastagságú, száraz tapintású. Húsa fehéressárga, olvadó, gyengén hajlamos kövecsességre.
Bosc kobak körte hajtásrendszere:
Fája közepes vagy annál gyengébb növekedési erélyű, igen ritka koronát nevel. Elágazódásra kevésbé hajlamos, ezért rendszeresen igényli a metszést, különösen koronaalakításkor kell gondosan eljárni.
Bosc kobak körte termőképessége:
rendszeresen és bőven terem.
Bosc kobak körte felhasználása:
Konzervipari feldolgozhatósága közepes, aromás termék készíthető belőle. Szállítást jól tűri.
Bosc kobak körte Kártevői, betegségei:
Gombabetegségekre fogékony, és körtelevélbolha ellen is rendszeresen védeni kell.
Bosc kobak körte hasonnevei:
Alexander körte.