Bouvier szőlő származása:
Származása vitatott, Németh szerint feltehetőleg a [Pinot bianc szőlő]? és a [Zöld szilváni szőlő]? keresztezéséből származik. Hazánkba Szlovéniából került be az első világháború előtt.
Bouvier szőlő érési ideje:
Általában szeptember második felétől szüretelhető, étkezési szőlőként azonban már augusztustól fogyasztható.
Bouvier szőlő előfordulása:
Közép-Európában ismert, de területi részesedése sehol sem jelentős.
Bouvier szőlő gyümölcse:
kicsi, hengeres, néha vállas. Bogyója kicsi, gömbölyű, sárgásfehér színű, vékony héjú, töppedésre hajlamos.
Bouvier szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje középerős növekedésű. Levele középnagy, 5 karéjú, erősen tagolt. Felülete hólyagos, szövete vékony, fonáka pókhálós.
Bouvier szőlő termőképessége:
közepes
Bouvier szőlő kártevői, betegségei:
Viszonylagos fagytűrő képessége közepes. Rothadásra érzékeny fajta.
Bouvier szőlő bora:
tüzes, finoman fűszeres, többnyire azonban lágy karakterű.