Ceglédi piros alma származása:
ismeretlen eredetű. Nyújtó F. szelektálta 1955-ben.
Ceglédi piros alma érési ideje:
július második felében, augusztus elején érik.
Ceglédi piros alma előfordulása:
Cegléd környékén elterjedt. Edzett, igénytelen, az alföldi homokot és a szárazságot jól tűri, nedves, hűvösebb fekvésű helyeken varasodik.
Ceglédi piros alma gyümölcse:
tetszetős, középnagy vagy nagy méretű, hosszúkás, enyhén kúp alakú, kárminpiros színű. Héja vékony, viaszos, húsa fehér, félkemény, lédús, édes, enyhén savanykás, éretten puha, kásásodó. Íze édes-savanykás, illata fűszeres.
Ceglédi piros alma hajtásrendszere:
Fája erős növekedésű, koronája kissé szétterülő.
Ceglédi piros alma termőképessége:
korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem.
Ceglédi piros alma kártevői, betegségei:
éretten nyomásra érzékeny, megpuhul, könnyen romlik.