Cinsaut szőlő érési ideje:
Megbízhatóan beérik, szeptember végén, október elején szüretelhető.
Cinsaut szőlő előfordulása:
Dél-Franciaország elterjedt fajtája, de Spanyolországban és Dél-Afrikában is termesztik.
Cinsaut szőlő gyümölcse:
Fürtje tetszetős felépítésű, nagy, vállas, laza, a fürtnyele hosszú. Bogyója nagy méretű, ovális, sötétkék színű, vékony héjú, kellemes ízű.
Cinsaut szőlő felhasználása:
Kettőshasznosítású, terméséből finom rozé bor készíthető.
Cinsaut szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje középerős növekedésű. Levele középnagy, kerekded, 5 karéjú. Felülete kissé hólyagos, sötétzöld színű, szövete vékony, fonáka pókhálósan gyapjas. A levél széle fűrészes, sűrűn, de sekélyen bemetszett
Cinsaut szőlő termőképessége:
Rövidcsapra metszve bőven terem.
Cinsaut szőlő hasonnevei:
Kék malaga, Bourdelas, Cing saou.