Egri piros alma származása:
eredete ismeretlen, de feltehetően régi magyar fajta. Eger környékén, Noszvaj község határában fedezték fel 1969-ben, Kovács S. és Magyar I. 1995-ig szerepelt a szaporításra engedélyezett almafajták között.
Egri piros alma érési ideje:
augusztus közepén-végén szedik. Hűtőtárolóban novemberig eltartható.
Egri piros alma gyümölcse:
közepes vagy nagy méretű, gömbölyded alakú, héja élénkpiros színű, húsa fehér, kemény, íze savas, kellemesen fűszeres. Nem hullik.
Egri piros alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, kissé sátorozó, laza, felkopaszodásra hajlamos koronát nevel.
Egri piros alma termőképessége:
jó. virágzása középkorai. Öntermékenyülése nagyfokú.
Egri piros alma kártevői, betegségei:
a lisztharmatra kevésbé fogékony.