Érdi bőtermő meggy származása:
a Pándy meggy és a Nagy angol hibridje. Maliga Pál nemesítette. 1970 óta forgalmazható.
Érdi bőtermő meggy érési ideje:
június közepére érik meg, a Pándy meggy előtt kb. egy héttel.
Érdi bőtermő meggy előfordulása:
Budapest környékén az utóbbi időben rohamosan terjed.
Érdi bőtermő meggy gyümölcse:
sötétbordó színű, közepes nagyságú, vérpiros húsú, félkemény, zamatos, üdítően édes-savas ízű. Kocsánya középhosszú, a termések zöme pálhalevél nélküli.
Érdi bőtermő meggy hajtásrendszere:
szétterülő ágrendszerű, sűrű gömb alakú koronát nevel. Ágai hasadásra hajlamosak
Érdi bőtermő meggy felhasználása:
friss fogyasztásra, befőtt készítésre, gyorsfagyasztásra. Kocsánya és levele is teapótló.
Érdi bőtermő meggy termőképessége:
korán termőre fordul, igen bőtermő.