Bezár [x]

Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Favorit szőlő származása:favorit szolo

A Chasselas Queen Victoria White és a Szőlőskertek királynője muskotály szőlő fajták keresztezésével 1950-ben állították elő. 1968 óta államilag minősített.
 

Favorit szőlő érési ideje:

augusztus II. dekádjában érik.

 

Favorit szőlő előfordulása:

házikertek kedvelt fajtája.
 

Favorit szőlő gyümölcse:

Fürtje éretten középnagy, vállas, közepesen tömött, a fürtkocsánya tartós, egyenletesen vastag, hosszú,  kozépvastag. A bogyója kozépnagy, lapított gömbölyű, héja világossárga, pontozott, alig hamvas, középvastag.
 

Favorit szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erős növekedésű, vesszeje középvastag, lapított, csupasz, sárgásbarna, a szártagnál sötétebb, pontozott és csíkos, alig hamvas, érdes, közép hosszú Ízközzel. Levele kozépnagy, szabálytalan alakú, karéjos, karéjainak száma legfeljebb 5, felülete hullámos, fűzöld, sima és csupasz, szövete puha és hajlékony, erezete zöld. Őszi lombszíne fakó sárga zöldes foltokkal.
 

Favorit szőlő kártevői, betegségei:

A gombás betegségekre érzékeny, rendkívül fogékony a lisztharmatra. A szőlőlevélatka károsítja. Bogyói nem, vagy alig rothadnak. A madarak és a darazsak sok kárt tesznek az érett fürtökben.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve