Fehér saszla szőlő származása:
Hazánkban a XVIII. század vége felé került Franciaországból. 1956-ban kapott állami minősítést.
Fehér saszla szőlő érési ideje:
szeptember közepén, októberben érik.
Fehér saszla szőlő gyümölcse:
fürtje laza, bogyója sárgászöld színű, héja vékony, lédús, ropogós, finom ízű.
Fehér saszla szőlő felhasználása:
frissen fogyasztva, szörpnek, dzsemnek, befőttnek, olajnak, gasztronómiai-, kozmetikai célra.
Fehér saszla szőlő hajtásrendszere:
középerős növekedésű, vesszői pirosas-barnák, elterülőek, levele közepes nagyságú. április végétől októberig 3-4 hetente permetezzük.
Fehér saszla szőlő termőképessége:
bőtermő.
Fehér saszla szőlő kártevői, betegségei:
lisztharmatra kissé érzékeny, nem rothad, szárazság- és fagytűrő.
Fehér saszla szőlő hasonnevei:
Chasselas blanc