Fertődi vénusz málna származása:
1994-ben nemesítették a fertődi kutatóintézetben Dr. Kollányi László irányításával, 2007-ben kapott állami elismerést.
Fertődi vénusz málna érési ideje:
az egyik legkorábbi fajta, június közepétől július végéig érik.
Fertődi vénusz málna előfordulása:
napos, félárnyékos, alacsony hőmérsékletű helyen, közepes vízigényű tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű, savanyú talajon terem.
Fertődi vénusz málna gyümölcse:
bogyója nagy méretű, átlagosan 5,9 g tömegű, megnyúlt kúp formájú, középpiros színű, húsa kemény, íze kellemesen aromás. A szállítást jól bírja.
Fertődi vénusz málna felhasználása:
frissen fogyasztva és fagyasztva is.
Fertődi vénusz málna hajtásrendszere:
közepes növekedési erélyű. Évente kétszer ritkítjuk, majd metsszük vissza a termővesszőket.
Fertődi vénusz málna kártevői, betegségei:
szürkepenész rothadásra nem, vesszőfoltosságra fogékony.
Kapcsolódó szócikkek