Florina alma származása:
Franciaországból származik.
Florina alma érési ideje:
kései érésű, október első dekádjában szüretelhető. Szakaszosan terem.
Florina alma gyümölcse:
közepes nagyságú, enyhén megnyúlt alakú, kúpszerű, a csésze részénél erősen bordázott. Sárgászöld alapszínű, élénkpiros fedőszínnel, felületén erős hamvasság és feltűnő lenticellák láthatók. Kocsánya rövid, sárgásfehér húsú, közepes szilárdságú, lédús, roppanós, illatos, édeskés, enyhén savas.
Florina alma felhasználása:
légyártásra, főzésre, sütésre, kompótnak és cukrászati célokra is jól megfelel.
Florina alma hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű, koronája előbb szétterülő majd lecsüngő, gyenge elágazási hajlammal.
Florina alma termőképessége:
Korán termőre fordul, közepes vagy jó termőképességű.
Florina alma kártevői, betegségei:
szüret előtti hullásra hajlamos, varasodással szemben magas fokon ellenálló, lisztharmatra közepesen fogékony, baktériumos ágelhalásra alacsony a fogékonysága.
Florina alma pollenadói:
Gloster alma, Gala alma [Golden Gem alma]?.