Fuji alma származása:
1962-ben állították elő Japánban a [Ralls Janet alma]? és a [Red Delicious alma]? keresztezésével.
Fuji alma érési ideje:
későn érik, október végén szüretelik, és decembertől fogyasztható. Májusig tárolható.
Fuji alma előfordulása:
főleg Japánban, de Brazíliában, Új-Zélandon, USA-ban, és az európai kontinensen is termesztik.
Fuji alma gyümölcse:
nagy vagy igen nagy méretű, akár a 300 grammot is elérheti, megnyúlt, kemény húsú, bőlevű, mézédes.
Fuji alma hajtásrendszere:
fája erős.
Fuji alma termőképessége:
bőtermő, korán termőre fordul, de alternanciára hajlamos.
Fuji alma Kártevői, betegségei:
nem hullik, a téli és késő tavaszi fagy nem károsítja, venturiás varasodára nagyon, lisztharmatra kevésbé fogékony.
Fuji alma Porzófajtái:
Gala alma, Golden klónok, Granny Smith alma, [Red Delicious alma]?,[Redsphough alma]?.