Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Génuai zamatos szőlő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-02-07 08:38:17
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Génuai zamatos szőlő származása:

Feltehetőleg Kis-Ázsiából származik.
 

Génuai zamatos szőlő érési ideje:

Szeptember első felében érik.
 

Génuai zamatos szőlő előfordulása:

Hazánkban csak elszórtan, házikertekben lelhető fel. Nem csak fehér, hanem kék bogyójú fajtája is ismert.
 

Génuai zamatos szőlő gyümölcse:

Általában középnagy, hengeres, laza fürtöket nevel, rosszul termékenyül, de a fürtök mérete, alakja, tömöttsége a megtermékenyüléstől függően változhat. Bogyói nagyok vagy igen nagyok, megnyúlt gömbölyűek, zöldessárga színűek, vékony héjúak, lédúsak, húsosak, fűszeres ízűek.
 

Génuai zamatos szőlő felhasználása:

Lugas művelésre is alkalmas.
 

Génuai zamatos szőlő hajtásrendszere:

Levele nagy, mélyen tagolt, 5 karéjos, csúcs és felső karéjai kiugrók. Felülete hólyagos, szövete puha, a levél széle fűrészes, fonáka gyapjas, a levél erek pirosak. Funkcionálisan nővirágú. Tőkéje még homoktalajon is erőteljes növekedésű.
 

Génuai zamatos szőlő termőképessége:

Terméshozama ingadozó, de hosszúmetszéssel kielégítően terem.
 

Génuai zamatos szőlő kártevői, betegségei:

Rothadásra alig érzékeny. Jól termékenyült fürtjei mutatósak, elég jól szállíthatók.
 

Génuai zamatos szőlő hasonnevei:

Csaus, Chaous, Génuai fehér, Génuai szagos.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 









Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve