Ginger Gold alma származása:
Golden Delicious alma és [Albemarle Pippin alma]? keresztezésével állították elő. Az egyik legjobb ízű korai szezon alma.
Ginger Gold alma érési ideje:
augusztus elején, közepén virágzik. Korán érik, késő nyártól késő őszig szüretelhetjük.
Ginger Gold alma előfordulása:
jó alkalmazkodóképességű, vízigénye közepes, napos, közepes tápanyagú talajt szereti.
Ginger Gold alma gyümölcse:
nagy méretű, kúp formájú, héja sárga alapszínű, zöld bemosódással, enyhe rozsdafoltokkal a felszínén, húsa krém színű, ropogós, édes, enyhén savanykás, kicsit fűszeres. 3 hónapig tárolható.
Ginger Gold alma felhasználása:
frissen fogyasztva, salátának, süteménynek. C vitaminban, káliumban, antioxidánsokban gazdag.
Ginger Gold alma hajtásrendszere:
koronaalkotó metszés szükséges a bőséges termés érdekében.
Ginger Gold alma termőképessége:
bőtermő.
Ginger Gold alma kártevői, betegségei:
lisztharmatra, varasodásra, és gombás betegségekre fogékony.