Göcseji zamatos szőlő származása:
1959-ben állították elő a Kékmedoc szőlő és az [Eger l szőlő]? keresztezésével Egerben. Előállítói Csizmazia József és Bereznai László.
Göcseji zamatos szőlő érési ideje:
szeptember második felében érik.
Göcseji zamatos szőlő gyümölcse:
fürtje éretten közepes méretű, vállas, tömött. Bogyója kicsi vagy közepes méretű, színe fehéressárga, héja vékony, lédús, ropogós, íze muskotályos.
Göcseji zamatos szőlő hajtásrendszere:
tőkéje közepesen erős növekedésű, vesszői ritkán állnak, közepes vastagságúak, ízközük hosszú, sárgásbarna színű. Levele közepes nagyságú, vagy nagy méretű, vékony, világoszöld színű, fénye tompa.
Göcseji zamatos szőlő termőképessége:
bőtermő
Göcseji zamatos szőlő kártevői, betegségei:
rothadásra kissé hajlamos, peronoszpórával és a lisztharmattal szemben jól ellenáll.
Göcseji zamatos szőlő bora:
finom savú, muskotályos, harmonikus.