Gravensteini alma származása:
Németországból, valószínűleg Gravensteinből származó régi világfajta. Több változata létezik.
Gravensteini alma érési ideje:
augusztus végén szüretelhető, és fogyasztásra szeptember és november között szedik.
Gravensteini alma előfordulása:
USA-ban és Európa egyes országaiban ma is elterjedt.
Gravensteini alma gyümölcse:
középnagy vagy nagy méretű, lapított, kissé részaránytalan, húsa fehér, bőlevű, íze kellemes. Érett állapotban nyomásra érzékeny, rosszul szállítható. Önmeddő.
Gravensteini alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, terebélyes, szétterülő koronával.
Gravensteini alma termőképessége:
későn fordul termőre, bőven terem. Szakaszosságra hajlamos.
Gravensteini alma kártevői, betegségei:
gyümölcse hullik. Varasodásra, lisztharmatra érzékeny.