Hamburgi muskotály szőlő származása:
ismeretlen. [Alexandriai muskotály szőlő]? és a [Frankenthali szőlő]? keresztezésével állították elő. 1956-ban állami elismerést kapott.
Hamburgi muskotály szőlő érési ideje:
Szeptember végétől, október elejétől érik.
Hamburgi muskotály szőlő előfordulása:
minden borvidéken és bortermelő helyen.
Hamburgi muskotály szőlő gyümölcse:
fürtje éretten nagy méretű, mutatós, laza, gúla alakú. Bogyói nagy méretűek, oválisak, színük sötétkék, hamvas, héjuk vékony, ropogós, ízük muskotályos.
Hamburgi muskotály szőlő hajtásrendszere:
tőkéje erős növekedésű, vesszője félmereven álló, vastag, számuk kevés, színük világos szürkésbarna, ízközük közepes hosszúságú. Levele nagy méretű, sötétzöld színű, matt, vastag, puha, felülete hólyagos, sűrűn serteszőrös.
Hamburgi muskotály szőlő termőképessége:
jó
Hamburgi muskotály szőlő kártevői, betegségei:
rothadásra mérsékelten hajlamos.
Hamburgi muskotály szőlő hasonnevei:
Miszket hamburgszki, Muscat de Hambourg, Muscat de Hamburg, Moscato d' Amburgo, Muszkat gamburgszkij