Jaboulay cseresznye származása:
Franciaország, régóta ismert fajta.
Jaboulay cseresznye érési ideje:
május második felétől július közepéig érik.
Jaboulay cseresznye gyümölcse:
középnagy, néha nagyobb méretű, elsőrendű, tompa szív alakú, oldalt kissé lapított, kezdetben világospiros, majd éretten sötét kárminpiros színű. Húsa kemény, de gyorsan puhul, így a szállítást is kevésbé bírja. Héja vékony és fénylő, kocsánya középhosszú, középvastag, íze édeskésen savas. Igazán csak éretten jó. Esős időben könnyen felreped, esőmentes vidéken termése apró és ízetlen.
Jaboulay cseresznye hajtásrendszere:
koronája ritka, de terebélyes, ágrendszere kusza.
Jaboulay cseresznye felhasználás:
friss fogyasztásra, befőttnek, gyümölcslevesnek, vegyesen gyümölcsíznek, pálinkának.