Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


 

Jaboulay cseresznye származása:Jaboulay cseresznye

Franciaország, régóta ismert fajta.

 

Jaboulay cseresznye érési ideje:

május második felétől július közepéig érik. 

 

Jaboulay cseresznye gyümölcse:

középnagy, néha nagyobb méretű, elsőrendű, tompa szív alakú, oldalt kissé lapított, kezdetben világospiros, majd éretten sötét kárminpiros színű. Húsa kemény, de gyorsan puhul, így a szállítást is kevésbé bírja. Héja vékony és fénylő, kocsánya középhosszú, középvastag, íze édeskésen savas. Igazán csak éretten jó. Esős időben könnyen felreped, esőmentes vidéken termése apró és ízetlen.

 

Jaboulay cseresznye hajtásrendszere:

koronája ritka, de terebélyes, ágrendszere kusza.

 

Jaboulay cseresznye felhasználás:

friss fogyasztásra, befőttnek, gyümölcslevesnek, vegyesen gyümölcsíznek, pálinkának.   

 

Kapcsolódó szócikkek



A szócikkhez társított címkék:
cseresznye , csonthéjas , rózsaféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve