Jubileum 75 szőlő származása:
Az Ezerjó szőlő és Szürkebarát szőlő keresztezésével 1951-ben Kurucz András állította elő Kecskeméten. 1974-től államilag minősített.
Jubileum 75 szőlő érési ideje:
október elején érik.
Jubileum 75 szőlő előfordulása:
főként az alföldi borvidékeken található.
Jubileum 75 szőlő gyümölcse:
fürtje éretten kicsi, vállas, tömött, a fürtkocsánya közép vastag, az ízesülésnél vastagabb, szívós. A bogyója kicsi, gömbölyű, húspiros, feltűnően hamvas, héja vastag, szívós, húsa lédús, édes, semleges ízű.
Jubileum 75 szőlő hajtásrendszere:
tőkéje középerős növésű, ritka és fél mereven álló vesszőkkel. Vesszeje egyenes, vékony vagy középvastag, rövid ízközű, fakóbarna, csíkozott-pontozott, érdes. Levele kicsi, kerek, olyan széles, mint hosszú, karéjos, karéjainak száma kifejezetten 5, csúcskaréja derékszögű, A levéllemez felülete kékeszöld, fényes, nem zsíros tapintású, erősen hólyagos, fonákja szőrösödő és molyhos, erezete vörös. Őszi lombszíne sárga, rajta az erek pirosak.
Jubileum 75 szőlő termőképessége:
virágai jól termékenyülnek, bőtermő.
Jubileum 75 szőlő kártevői, betegségei:
fürtkocsány bénulásra hajlamos. Bogyói nem vagy alig rothadnak. Fürtjei téli tárolásra alkalmasak. Lombját permetezni kell, mert a gombás betegségek megtámadják.
Jubileum 75 szőlő bora:
zöldessárga színű, elegáns megjelenésű, fajtajelleges illatú és zamatú, általában vékony fehérbor. Késői szüretelésű szőlőből készült bora lágy és rövid.