Kocsis Irma szőlő származása:
Kocsis Pál állította elő 1929-ben az Ezeréves Magyarország emléke szőlő és a [Thallóczy Lajos szőlő]? keresztezésével.
Kocsis Irma szőlő érési ideje:
Középérésű fajta.
Kocsis Irma szőlő gyümölcse:
Fürtje nagy, vállas, tömött. Bogyója középnagy, ovális vagy megnyúlt gömbölyű, sárga színű. Héja alig hamvas, kifejezetten vastag, szívós, húsa lédús, ropogós, közömbös ízű. Magjai viszonylag nagyok.
Kocsis Irma szőlő felhasználása:
Kettőshasznosítású, terméséből harmonikus, zamatos asztali bor készíthető.
Kocsis Irma szőlő hajtásrendszere:
Tőkéje középerős növekedésű, hajtásai elterülők. Levele közepes nagyságú, ötszögletű, 5 karéjú, mélyen tagolt, karéjainak csúcsa kiemelkedő. Felülete sima, világoszöld, fonáka csupasz vagy serteszőrös. A levél széle fűrészes, ritkán, mélyen bemetszett, kacsai sokszor az ízközben erednek.
Kocsis Irma szőlő termőképessége:
Bőven terem, szeptember végére magas cukorfokot érhet el.
Kocsis Irma szőlő kártevői, betegségei:
Vastag bogyóhéja ellenére rothadásra hajlamos.