Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Kosa szőlő származása: kosa szolo

A [Poczik III. szőlő]? és a [Korai piros szőlő]? keresztezési kombinacióval Szegedi Sándor nemesítette 1963-ban, Kecskeméten. 2000-ben kapott állami minősítést.
 

Kosa szőlő érési ideje:

augusztus végén érik.

 

Kosa szőlő előfordulása:

minden borvidéken termesztik.


Kosa szőlő gyümölcse:

 

közepes méretű, vállas vagy hengeres, közepesen tömött, a fürtkocsánya középhosszú, középvastag, barnászöld. Bogyója középnagy, gömbölyű vagy kissé megnyúlt-gömbölyű, felülete húspiros színű, héja vastag, de nem rágós, húsa ropogós, lédús, fűszeres ízű. Magja alig érezhető.
 

Kosa szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erősen növő, vesszeje felfele törő, csupasz, sárgásbarna, csíkozott, alig hamvas, enyhén barázdált, érdes tapintású, hengeres. Levele közepes nagyságú, fűzöld, felülete sima-hólyagos, 3-5 karéjú, erezete zöld, töve vöröses-barna. Őszi lombszíne okkersárga.

 

Kosa szőlő termőképessége:

kiegyenlítetten és bőven terem.
 

Kosa szőlő kártevői, betegségei:

Az aszályt jól tűri. A gombás betegségekre, különösen a peronoszpórára érzékeny. Bogyói nem rothadnak, termése sokáig a tőkén maradhat.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve