Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Kunleány szőlő származása:kunleany szolo

Vitis amurensis és Vitis vinifera fajhibrid, amelyet Tamássy István és Koleda István 1960-ban a Kertészeti Egyetemen állítottak elő. 1975-ben államilag minősítették.
 

Kunleány szőlő érési ideje:

október elején érik.
 

Kunleány szőlő gyümölcse:

fürtje éretten vállas, középnagy, közepesen tömött, a fürtkocsánya vastag, mintázatlan, zöld. A bogyója megnyúlt, gömbölyű, középnagy, sárgászöld, hamvas, vékony, de rágós, kissé üvegesen áttetsző, húsa lédús és semleges ízű.
 

Kunleány szőlő hajtásrendszere:

tőkéje igen erős növésű, elterülő hajtásrendszere van. Vesszeje hosszúra nő, egyenes, szürkésbarna, középhosszú ízközű. Levele középnagy, hosszabb mint széles, karéjos, karéjainak száma 3, erezete zöld, töve piros.
 

Kunleány szőlő kártevői, betegségei:

rügyei kiváló fagy és téltűrőek. A vízhiányra érzékeny, bogyói nem rothadnak. A peronoszpórával és az orbánccal szemben jól ellenáll, a lisztharmatra érzékeny.
 

Kunleány szőlő bora:

zöldessárga színű, semleges, de finom illatú és ízű, savakban gazdag, tartalmas fehérbor. Jó alapanyag a pezsgőkészítéshez.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve