Szömörcefélék családjába, a mangifera nemzetségbe tartozik.
A mangó előfordulása:
nem viseli el a fagyot, teljes napfényre van szüksége
A mangó hajtásrendszere:
fája erőteljesen nő, rendszeres metszést igényel, szaga a terpentinre emlékeztet.
A mangó jótékony hatása:
- antioxidáns
- antiszeptikus
- nyugtató
- roboráló
- karoxin tartalma magas
- keményítőt, cukrot, C vitamint, ásványi sókat (kalcium, kálium) tartalmaz
- segít megelőzni a csontrendszer és a bőr megbetegedéseit, idegesség, álmatlanság, pajzsmirigyműködés, húgyúti fertőzés esetén
A mangó fogyasztása:
frissen, érett formában
A mangó kártevői:
famoly
A mangó betegségei:
antraknózis
A mangó energiaértéke:
Átlagos energiaértéke 100 grammban:
- 60 kcal
- fehérje: 0.8 g
- szénhidrát: 14.9 g
- zsír: 0.3 g
- rost: 1.6 g