Manon őszibarack származása:
Franciaország, P.Maynau állította elő, keresztezéssel. 1900 óta termesztik.
Manon őszibarack érési ideje:
20 nappal megelőzi a Redhaven őszibarackot.
Manon őszibarack gyümölcse:
gyümölcse közepes nagyságú, gömb alakú, szimmetrikus. Rózsaszínes fehér felületét 90%-ban élénkpiros fedőszín borítja, gyengén molyhos, húsa fehér, a mag körül pirosas, közepes szilárdságú, savszegény, édes ízű, magvaváló, magja kicsi. Az áruvá készítést és a szállítást is jól tűri.
Manon őszibarack hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, kissé feltörő koronát nevel. Virágai középidőben nyílnak.
Manon őszibarack termőképessége:
jó, rendszeresen terem.
Manon őszibarack kártevői, betegségei:
a sarka vírus fertőzésre érzékeny.