Michelini őszibarack származása:
ismeretlen eredetű magonc.
Michelini őszibarack érési ideje:
későn érő fajta, szeptember közepén, végén szüretelik. Októbertől decemberig, és februártól áprilisig ültetik.
Michelini őszibarack előfordulása:
napos, napsütéses helyet kedveli.
Michelini őszibarack gyümölcse:
közepes vagy nagy méretű, kb 150 gramm tömegű, gömbölyű, részaránytalan, csúcsa kissé bemélyedt, sárga alapszínű, 70-80%ban pirosan csíkozott, héja közepesen molyhos, húsa fehér színű, a mag kürül pirosas. Közepes szilárdságú, lédús, aromás, zamatos.
Michelini őszibarack felhasználása:
frissen fogyasztva.
Michelini őszibarack hajtásrendszere:
Fája középerős-erős növekedésű, szétterülő koronával.
Michelini őszibarack termőképessége:
részlegesen öntermékeny.
Michelini őszibarack kártevői, betegségei:
a téli lehülésekre kissé érzékeny.