Nijisseiki körte származása:
Japán körte, az alma és a körte tökéletes kombinációja.
Nijisseiki körte érési ideje:
augusztus végén szüretelhető. Több menetben kell szedni.
Nijisseiki körte előfordulása:
napos, közepes vízigényű helyen terem, talajban nem válogat.
Nijisseiki körte gyümölcse:
gyümölcse nagy vagy igen nagy méretű, kb. 200-250 gramm, zöld színű, majd később beérve aranysárga, héja vékony, sima, terméshúsa sárga színű, roppanó mint az almáé, bőlevű, édeskés, kitűnő aromájú. Célszerű rendszeresen ritkítani, mert csaknem minden virágból gyümölcs kötődik. 4-5 hónapig is jól tárolható.
Nijisseiki körte hajtásrendszere:
fája középerős vagy gyenge növekedésű. Már a második évben terem.
Nijisseiki körte termőképessége:
korán termőre fordul és igen bőven terem. A legnagyobb termőképességű japán körtefajta.
Nijisseiki körte kártevői, betegségei:
nyomódásra érzékeny. Betegségektől mentes.
Nijisseiki körte latin neve:
Pyrus pyrifolia ’Nijisseiki’.
Nijisseiki körte porzófajta:
[Hosui körte]?, [Kosui körte]?, [Shinsui körte]?, [Shinseiki körte]?, Clapp kedveltje körte, Vilmos körte.