Nyári zamatos alma származása:
vadalma magonc. magyar fajta, az Egri piros alma és Jonathan alma keresztezésével állította elő Kovács Sándor.
Nyári zamatos alma érési ideje:
augusztus második felében érik.
Nyári zamatos alma előfordulása:
termőtalajra, környezetre nem igényes. inkább házikertekben.
Nyári zamatos alma gyümölcse:
kicsi vagy közepes nagyságú, kb 150 gramm, héja piros színű, kissé csíkozott. Húsa fehér színű, kellemesen savas.
Nyári zamatos alma felhasználása:
nyersen fogyasztva, konyhai felhasználásra.
Nyári zamatos alma hajtásrendszere:
fája közép erős növekedésű, koronája ritka, szétterülő, a termés súlya alatt sokszor széthajló.
Nyári zamatos alma termőképessége:
jól termékenyül, és termőképessége is jó.
Nyári zamatos alma kártevői, betegségei:
lisztharmatra kevésbé fogékony.