Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Pázmán alma származása:

vadalma magonc. Török eredetű, Sárga pázmán alma és Zöld pázmán alma változata ismert.
 

Pázmán alma érési ideje:

szeptember végén érik, októbertől késő tavaszig tárolható.
 

Pázmán alma gyümölcse:

mérete közepes vagy nagy, héja vastag, sima, tapintása zsíros, zöldes színű, majd megérve szalmasárga, nap érte oldala gyengén pirosas, kúpos gömbölyded, részaránytalan, mély bordázottsága miatt hullámos. Húsa sárgásfehér vagy zöldes színű, tömött, édes ízű, bőlevű, sima.
 

Pázmán alma felhasználása:

nyersen fogyasztva.
 

Pázmán alma hajtásrendszere:

erőteljes, gyors növekedésű, terebélyes koronával, ágrendszere kusza.
 

Pázmán alma termőképessége:

öntermékeny, korán termőre fordul, de gyengén terem.
 

Pázmán alma kártevői, betegségei:

betegségekre elég érzékeny.
 

Pázmán alma hasonnevei:

Török muskotály.

Kapcsolódó szócikkek:


 


A szócikkhez társított címkék:
alma , rózsaféle







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve