Pázmán alma származása:
vadalma magonc. Török eredetű, Sárga pázmán alma és Zöld pázmán alma változata ismert.
Pázmán alma érési ideje:
szeptember végén érik, októbertől késő tavaszig tárolható.
Pázmán alma gyümölcse:
mérete közepes vagy nagy, héja vastag, sima, tapintása zsíros, zöldes színű, majd megérve szalmasárga, nap érte oldala gyengén pirosas, kúpos gömbölyded, részaránytalan, mély bordázottsága miatt hullámos. Húsa sárgásfehér vagy zöldes színű, tömött, édes ízű, bőlevű, sima.
Pázmán alma felhasználása:
nyersen fogyasztva.
Pázmán alma hajtásrendszere:
erőteljes, gyors növekedésű, terebélyes koronával, ágrendszere kusza.
Pázmán alma termőképessége:
öntermékeny, korán termőre fordul, de gyengén terem.
Pázmán alma kártevői, betegségei:
betegségekre elég érzékeny.
Pázmán alma hasonnevei:
Török muskotály.