Peasgoodi páratlan alma származása:
Angliából származik, 1858-ban hozták hazánkba.
Peasgoodi páratlan alma érési ideje:
augusztus második felében szedhető, és októberig tárolható.
Peasgoodi páratlan alma előfordulása:
a kiegyenlített klímát kedveli, fagyra érzékeny.
Peasgoodi páratlan alma gyümölcse:
igen nagy méretű, átlagban 200 és 300 gramm között mozog a tömege, zöldessárga színű, csíkozott piros fedőszínnel, lédús, kellemesen savas. Húsa sárgásfehér színű.
Peasgoodi páratlan alma felhasználása:
főleg főző és rétesalmának használják, és koronája könnyen kezelhető.
Peasgoodi páratlan alma hajtásrendszere:
középerős vagy erős növekedésű.
Peasgoodi páratlan alma termőképessége:
bőven terem. részelegesen öntermékeny fajta.
Peasgoodi páratlan alma kártevői, betegségei:
hullásra nem hajlamos, varasodásnak ellenáll, ágelhajlásra is fogékony.