Piros saszla szőlő származása:
Hazánkban a XVIII. század vége felé került, Franciaországból. 1956-ban kapott állami minősítést.
Piros saszla szőlő érési ideje:
korai érésű, szeptember elején, közepén érik.
Piros saszla szőlő gyümölcse:
fürtje közepes nagyságú, átlagtömege 140 gramm, vállas, bogyója közepes méretűek, piros színű, lédus, ropogós, íze kellemes, héja közepes vastagságú, olvadó.
Piros saszla szőlő felhasználása:
frissen fogyasztva, szörpnek, dzsemnek, befőttnek, olajnak, bornak, gasztronómiai-, kozmetikai célra.
Piros saszla szőlő hajtásrendszere:
középerős növekedésű, április végétől októberig 3-4 hetente permetezzük.
Piros saszla szőlő termőképessége:
jó termőképesség,
Piros saszla szőlő kártevői, betegségei:
nem rothad, szárazság-és fagytűrő, lisztharmatra kevésbé érzékeny.
Piros saszla szőlő hasonnevei:
Chasselas, Fábiánszőlő, Fendant, Gutedel.