Rakovszky kajszi származása:
hazai eredetű fajta
Rakovszky kajszi érési ideje:
július vége, augusztus eleje
Rakovszky kajszi előfordulása:
országszerte termesztik házikertekben.
Rakovszky kajszi gyümölcse:
nagy vagy közepesen nagy méretű, tompa kúp alakú, erős bordó fedőszínű, kocsánya középhosszú, gyengén rostos, bő levű, sajátos ízű, kellemes zamatú.
Rakovszky kajszi hajtásrendszere:
koronája gömb alakú
Rakovszky kajszi felhasználása:
főleg nyersen fogyasztják, de lekvárt is készítenek belőle.
Rakovszky kajszi termőképessége:
rendkívül bőven terem, viszont nagyon fagyérzékeny.
Rakovszky kajszi oltása:
mivel a nagy nyári melegben nagy a gutaütésre való hajlama, ezért nagy gonddal választják ki a szilva vagy a vadkajszialanyt, amire oltanak.
Rakovszky kajszi kártevői/betegségei:
moníliára nem érzékeny fajta