Relinda alma érési ideje:
középkorai virágzású, október elején-közepén érik. December és április között fogyasztható. Akár júniusig is eltartható.
Relinda alma gyümölcse:
nagy vagy közepes méretű, gömbölyded, alakja a szilvára emlékeztet, sárga alapszínű, piros, vöröses-barnás fedőszínnel, kemény húsú, roppanó, bőlevű, savtartalma magas, kellemesen savanykás ízű, a mandarinra emlékeztető aromájú.
Relinda alma felhasználása:
friss fogyasztásra, ipari feldolgozásra.
Relinda alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, kb. 150-200 cm magas, hosszú, kinyúló ágakkal, sűrű, jól elágazó koronával, hajtásai vékonyak.
Relinda alma termőképessége:
középkorán fordul termőre, bőven és rendszeresen terem. Jó pollenadó.
Relinda alma kártevői, betegségei:
tűzelhalással és varasodással szemben rezisztens, a lisztharmatra közepesen fogékony.
Relinda alma porzófajtái:
Reanda alma, [Reglindis alma]?, Rewena alma, Remo alma és Idared alma.