Starking alma származása:
Amerikai származású, 1924-ben Stark faiskolájából várt a világon elismerté. A Delicious fajtakör egyik legintenzívebben színeződő rügyváltozata. Hazánkban 1930 körül került, Zatykó Imre által.
Starking alma érési ideje:
szeptember végé, október elején szedik. Márciusig tárolható.
Starking alma gyümölcse:
középnagy vagy nagy méretű, megnyúlt, lefelé keskenyedik, felülete bordázott, amik az alma alsó felén öt kidudorodásban érnek véget. Héja viaszos tapintású, húsa sárgás, tömött. Édes, jellegzetesen fűszeres, kevésbé savas gyümölcs. Márciusig is eltartható, de akkor már kásásodik.
Starking alma hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű.
Starking alma termőképessége:
jó.
Starking alma kártevői, betegségei:
liszthartamra nem, varasodásra viszont hajlamos.