Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Teréz szőlő származása: terez szolo

Az [Eger2 szőlő]? és Olimpia szőlő kombinációjával 1969-ben nemesítette Szegedi Sándor. 1995-ben kapott állami minősítést.
 

Teréz szőlő érési ideje:

szeptember végén érik.
 

Teréz szőlő előfordulása:

mint csemegeszőlő elsősorban a házikertek fajtája.
 

Teréz szőlő gyümölcse:

Fürtje éretten igen nagy méretű, ágas vagy vállas, laza, fürtkocsánya vastag, az íznél határozottan vastagabb, bronzos zöld. Bogyója igen nagy, ovális, a bibepont fele kissé hegyesedő, sárgászöld, túlérve rózsaszínbe húzó, pontozott, héja vastag és rágós, húsa ropogós, íze semleges, kellemes. A bogyókocsány középhosszú, vastag, a kocsánykorong rozsdabarna és szemölcsös.
 

Teréz szőlő hajtásrendszere:

tőkéje igen erősen álló, ritka vesszővel, vesszeje egyenes, felfelé törő, lilásbarna, nódusznal sötétebb. Levele középnagy, szabálytalan alakú, alig osztott, néha karéjos, karéjainak száma 5, erezete zöld. Őszi Iombszíne fakósárga.
 

Teréz szőlő kártevői, betegségei:

A csemegeszőlő fajták között figyelemreméltó a rügyek fagy- es téltűrése. Az aszályt közepesen tűri, gombás betegségekkel szembeni ellenállása kiváló. Zöld bogyói napperzselésre érzékenyek, érett bogyói nem rothadnak.

Kapcsolódó szócikkek:


 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve