Titania ribizli származása:
Svédországból, Tamás Pál állította elő az [Altajszkaja desszertnaja ribizli]?, (Consort x Kajaanin Musta) és Fertődi 1 fekete ribizli fajták keresztezésével.
Titania ribizli érési ideje:
Kései érésű, 10-12 nappal a Fertődi 1 fekete ribizli után szüretelhető.
Titania ribizli gyümölcse:
Fürtje hosszú, fürtnyele nagyon rövid, az alapi részen képződő legnagyobb bogyó miatt kézzel nehezen szedhető. Gyümölcse nagyon nagy méretű, fényes fekete, kemény húsú, igen magas savtartalmú, gyenge fekete ribiszke aromával.
Titania ribizli hajtásrendszere:
Bakra nagyon erős növekedésű, feltörő alkatú.
Titania ribizli termőképessége:
Nagyon bőtermő
Titania ribizli felhasználása:
Főleg konzervipari feldolgozásra alkalmas.
Titania ribizli kártevői, betegségei:
A gombabetegségekkel szemben ellenálló.